Direct naar content
Update

Premium IoT Lab verbonden met The Things Network

LORA fieldops
LORA fieldops

Marco heeft een LORA transceiver in elkaar gezet uit basiscomponenten.

LoRa staat voor ‘Long Range Low Power’. Met deze techniek kun je kleine hoeveelheden data tussen systemen versturen bij een zeer laag stroomverbruik. Dit maakt LoRa zeer geschikt voor Internet of Things.

Dit had nogal wat voeten in aarde. De gebruikte arduino’s hadden buggy firmware. Ook waren er zogenoemde “logic level switchers” nodig waardoor er een kleur- en dradenrijke node was ontstaan.

De LORA transceiver
De LORA transceiver

Als eerste poging om te verbinden was het The Things Network beschikbaar (volgende week gaan we voor het KPN Netwerk). Na stevig configuratiewerk zou het moeten werken. Helaas was er nog steeds geen contact met een gateway van The Things Network.

Volgens de kaart van The Things Network zou er dekking moeten zijn vanuit een gateway uit Bovenkerk, vlakbij ons kantoor.

TTN LORA Gateway
TTN LORA Gateway

We besloten naar de zender toe te rijden en te kijken of het puur lag aan de gevoeligheid van de zender en de gevoeligheid van de transceiver.

Rijdend Laboratorium
Mobiel Lab

Marco aan het stuur en Alfons aan de knoppen van de experimentele LORA transceiver kregen we vlakbij het spoor van Bovenkerk contact ! Yes !

Het netwerk van The Things Network gaf aan frames te ontvangen.

LORA TTN Connectie MQTT LensHerbert op Headquarters keek mee op de MQTT Lens en ook hij zag na enige tijd berichten verschijnen !

Dit heugelijke moment leggen we hierbij vast met dit korte nieuwsbericht.

Premium heeft het IoT lab gestart om met hands-on IoT ervaring haar klanten te helpen IoT business kansen te verzilveren.

01 06